Diabeteses társasjáték - Tudj és Merj

A budapesti Mozaik Lions klub szervezésében jelenleg is zajlik a soproni klubtagtársuk, Dr. Károlyi György fejlesztésében létrejött játék felfrissítése.

Ez az empátiára nevelő társasjáték segítség a hatékony gyógyszerfogyasztásban, a diabeteses betegek megfelelő életvitelre nevelésében, a társadalmi-családi felvilágosításban, a diabeteses betegség jobb elfogadásában, megváltozott élethelyzetek kezelésében.

A lektorációt – mely az eredeti játék alapelveit döntő részben érintetlenül fogja hagyni – jelenleg egy 13 fős, döntő részben diabeteses szakorvosokból, illetve kisebb arányban 1-es típusú diabeteses gyermekek szüleiből álló csoport végzi.

Ezen munkafolyamatot követően szponzoráció keresése fog következni. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a játék ismételt kibocsátását társklubok támogató nyilatkozataikkal segítik, melyben a cél fontosságának elismerésén túlmenően azt is vállalták, hogy az elkészült játékot majdan igyekeznek területükön hasznosítani, eljuttatni a kisbetegekhez, családjaikhoz, illetve azok környezetébe. A játék természetesen nemcsak jószolgálati úton, adományként, de értékesítésben is elérhető lesz, mely utófinanszírozási forrást termelhet majd.

A továbbfejlesztés további lehetősége a nyelvi változatok létrehozása, a nemzetköziesítés, melyhez a szükséges lépéseket hamarosan elindítjuk.

A program a Lions számára azért is fontos, mert diabetes programunk remek, kvázi oktató anyaga lehet, pontosan az 1-es típusú cukorbetegség által leginkább érintett gyermek és fiatal korosztályban több empátiára nevelve játszva tanulhatnák meg a betegek elemi környezetében, milyen módon kell gondozni egy ilyen betegséget.


Képgaléria

Hír kategóriák

Lions szövetség eseményei

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Budapest Mozaik Lions Club

Adószámunk:

Számlaszám:


cím: 0 ,

Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba